lauantai 9. joulukuuta 2017

Luukku 9

Moi. Tässä luukussa näytän teille hevosaiheisia kirjoja.  :-) Aloitetaan.

Ensimmäisenä kirja nimeltä "Maailman ihanin Sinttu". Kirjan on kirjoittanut  Lin Hallberg ja kuvittanut Margareta Nordqvist. Tämä on Sinttu sarjan ensimmäinen osa.
Kirjan sivumäärä: 125.
Kuvaus (takakannesta): Vihdoinkin Elina ja hänen kaverinsa pääsevät aloittamaan ratsastustunnit Siltakylän tallilla. Ratsastuksenopettaja Inka on mukava ja isoista ponitytöistäkin voi aina ottaa mallia. Talli on ihmeellinen ja jännittävä paikka. Siellä Elina tapaa Sintun, maailman ihanimman shetlanninponin. Eräänä päivänä kun Elina tulee tallille, Sinttu ontuukin kaviotaan. Mitä on tapahtunut? Elina päättää, että hänestä tulee taitava ponityttö. Hän aikoo pitää Sintusta oikein hyvää huolta.





Tämä Sinttu kirja "Älä pelkää Sinttu!" on sarjan kahdeksas kirja. Sen on myös tietenkin kirjoittanut Lin Hallberg ja kuvittanut Margareta Nordqvist. Olen itse lukenut kaikki olemassa olevat Sinttu kirjat ja kannattaa lukea tämäkin.
Kirjan sivumäärä: 145.
Kuvaus (takakannesta): Syksy on tullut ja ratsastuskausi alkaa! Tallityttöjen porukkaan liittyy uusi tyttö, Roosa. Löytääkö isommalla tallilla aiemmin ratsastanut Roosa paikkansa Elinan ystävien joukossa? Ja miten käy, kun Roosankin mielestä Sinttu on maailman ihanin? Jännitystä pimeneviin iltoihin tuo tallilla järjestettävä pelotteluilta. Miten siellä pärjää Sinttu, joka on niin kovin säikky?




Sitten mennäänkin Sintun tekijöiden toiseen kirjasarjaan. Tämä on Eppu sarjan ensimmäinen osa. Olen lukenut myös kaikki  tämän kirjasarjan kirjat. Suosittelen. <3
Kirjan sivumäärä: 123
Kuvaus (takakannesta): Voisiko Elsan unelma omasta ponista toteutua, kun lehdestä löytyy houkutteleva myynti-ilmoitus? Kun Elsa pääsee katsomaan Eppua, käy kuitenkin ilmi että ponia on kohdeltu huonosti. Se todella tarvitsee uuden kodin! Mutta mikä eteen, kun Elsan äiti ei suostu tekemään kauppoja kurittomaksi päästetystä rasavillistä? Voiko Elsa sittenkään auttaa suloista Eppua?


Tässä on toinen Eppu kirja "Eppu menee kouluun". Mielestäni tämä on hyvä kirja, koska tässä Sinttu ja Eppu tarinat yhdistyvät. Eli tarkoitan sitä, että Siltakylän tallin ponit ovat tässä kirjassa mukana.
Kirjan sivumäärä: 121. 
Kuvaus (takakannesta): Kun jouluaamu valkenee Niitynperän pienellä maatilalla, Elsan täytyy oikein nipistää itseään, jotta uskoisi olevansa hereillä. Tallissa hirnahtelee hänen ikioma joululahjaponinsa Eppu! Mutta omapäisen Epun on opittava käytöstapoja, ja niinpä Elsa ja Eppu lähtevät Siltakylän tallille ratsastustunneille. Siellä heitä odottaa koko joukko muita itsepäisiä shetlanninponeja: Sami, Sappo ja-Sinttu! Eppu on siis kaltaisessaan seurassa! Eivätkä eläinyllätykset siihen lopu..... 




Sitten onkin vuorossa viimeinen kirjasarja jonka esittelen. Tätäkin kannattaa lukea. Kirjan jonka valitsin kirjasarjasta sen
 nimi on "Jutta ja ponipojat". (Taas poniaiheista....) Kirjasarjan kirjailija on Judith M. Berrisford. Kirjassa ei ole yhtään kuvia (kansikuvaa lukuunottamatta).
 Kirjan sivumäärä: 107
Kuvaus (takakannesta): Jutta ja Babs viettävät kesälomaansa ystävänsä Pamin maatalossa meren rannalla. Loma näyttää alkavan erinomaisen lupaavasti - lähistöllä asuu kuin tilauksesta kolme ponihullua poikaa, seudun lääkärin poika Derek, hänen ystävänsä Giles ja serkkunsa Tim. Miten hienoa olisi harjoitella esteratsastusta poikien kanssa ja miten ihania poniretkiä he kuusi voisivatkaan yhdessä tehdä! Mutta suuret odotukset kostautuvat karvaasti ja pojat panevat tyttöjen elämän aivan mullin mallin. Vähitellen ilmapiiri kuitenkin selkenee - mikä on osaksi Jutan kullankarvaisen Rapsu-spanielin surkean seikkailun ansiota ja kesä päättyy kerrassaan hienosti.




Toivottavasti joku hevoshullu löysi uutta luettavaa. Ja kommentoi jos sinulla on joku kirjasarja jota en maininnut ja jota kannattaa lukea. Huomiseen! :-))

~Rantala :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen! Kiitos kaikille ihanista ja päivää piristävistä kommenteista! :3

Kepparikuva postaus

Helou! Olin tässä torstaina iltapäivän  Pilvenhattaran tallin  Tuikun kanssa ja otimme sitten kepruistamme kuvia. Ulkona oli -20 astetta p...